P Y R E N E E ň N Z W E R F T O C H T


De PyreneeŽn vormen een gebied met een overvloed aan natuurschoon op de grens tussen Frankrijk en Spanje. De tocht voert door het beste en indrukwekkendste dat de PyreneeŽn te bieden hebben: ruige bergen, groene dalen, woeste kloven en eindeloze vergezichten.
In dit gebied maken we een zwerftocht waarbij we onze weg zoeken met kaart en kompas, en overnachten in de vrije natuur. Naast de sportiviteit is er natuurlijk ook plaats voor de nodige gezelligheid. Kenners die de tocht hebben gelopen spreken van ťťn van de allermooiste wandelroutes die de PyreneeŽn kent!


De pyreneeŽn zwerftochten zijn:

- za 27 juli
- za 3 augustus
t/m za 3 augustus 2002 ;
t/m za 10 augustus 2002 ;
deze tocht vraagt een redelijke conditie
deze tocht vraagt een redelijke conditie

___________ Van dag tot dag________________

Dag 1
In de loop van de ochtend kom je aan in Gavarnie, een dorpje aan de voet van het PyreneeŽnmassief. We zetten de tenten op en richten ze in. Na de lunch gaan we op pad om de spieren los te maken. We maken een vier uur durende wandeling naar een 200 meter hoge waterval. Een adembenemend mooie plek. Deze dag kun je ook het dorp verkennen, en spullen inkopen. 's Avonds koken en eten we samen en bepalen we met behulp van een kaart de route.

Dag 2
's Ochtends zijn we vroeg uit de veren en na een stevig ontbijt breken we de tenten af. We pakken de rugzakken in en gaan op weg naar ons eerste doel: een bergplateau ver boven Gavarnie. Hier overnachten we.

Dag 3
Vandaag gaan we naar een bergtop op 2800 meter hoogte. Rondom uitzicht, alsof je op het dak van de wereld staat! 's Avonds maken we bivak en koken we samen. Bij helder weer kunnen we heerlijk sterren kijken.

Dag 4
Na een vroege wandeling steken we een bergpas over op 2400 meter hoogte. Hier kun je indrukwekkende gieren en arenden zien zweven op de thermiek.
Ons volgende doel is een gletsjermeer op 2600 mtr. hoogte. Deze wandeling voert ons over
sneeuwvelden (een rare gewaarwording als je in je t-shirt in de zon loopt!). Na beklimming van een pas komen we bij het meer waar we onze bivak opslaan. Door de rust hier is het goed mogelijk dat je oog in oog komt te staan met bergmarmotten en gemzen.

Dag 5
Na het ontbijt breken we op en dalen we af naar een kleine, mooi gelegen, camping aan een rivier waar we gaan overnachten. Hier wordt verse proviand gehaald en je overige bagage is hier. Schone kleding en met een wijntje 's avonds bij het kampvuur lekker wegdromen.
Dag 6
Een rustdag om lekker in het zonnetje te luieren. Genieten van de omgeving met je voeten in de rivier. Tenzij je natuurlijk op stap wilt, dan weten wij een hele mooie dagwandeling voor je!

Dag 7
Ontspannen en uitgerust gaan we weer op pad. Na een mooie wandeling, via een aantal heuvelruggen, zetten we onze tenten op aan een rivier, in een dal van bijna bovenaardse schoonheid. Na een gezellig avondmaal zoek je moe maar voldaan je slaapzak op.

Dag 8
Vandaag lopen we via een bergpas richting Gavarnie. Eindpunt is een hooggelegen plateau, waar we een bivak maken. Als we stevig doorwandelen kunnen we ook afdalen naar Gavarnie.

Hier aangekomen gaan we naar de camping waar we gestart zijn. Tijd voor een welverdiende douche! Vervolgens besluiten we met elkaar welk passend eind de dag krijgt. Etentje? Feestje? Al met al een avontuur dat je niet snel vergeet!

Wil je meer weten over de tocht? Gedetailleerde algemene informatie vind je bij "algemene informatie". Deze vind je in de grijze balk links. Hier vind je ook een foto impressie van de tocht.


Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in via het aanmeldingsformulier. We verzekeren je dat je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat!