Annuleringsovereenkomst

Als deelnemer heb je het recht een inschrijving te annuleren. Je dient dan rekening te houden met de volgende kosten (tenzij anders is vermeld): Tot 30 dagen voor aanvang: 25% van de reissom. Tot 14 dagen voor aanvang: 50% van de reissom. Bij voorgaande percentages komt fl. 25,- administratiekosten. Minder dan 14 dagen voor aanvang: de volledige reissom. Annuleren dient schriftelijk en aangetekend te gebeuren. De datum waarop dit schrijven ons bereikt is bepalend.
Deze bovenstaande annuleringsmogelijkheid is standaard in de algemene reisvoorwaarden opgenomen.

Tevens kun je de volgende aanvullende annuleringsovereenkomsten afsluiten:

Aanvullende annuleringsovereenkomst
Deze annuleringsovereenkomst vergoedt de reissom (betaald aan Relais) als je een geboekte reis noodgedwongen moet annuleren. Bijvoorbeeld door ziekte van jezelf of het overlijden van familie.
De overeenkomst dient binnen acht dagen na het boeken van de reis, en uiteraard voor vertrek, te zijn afgesloten en betaald.
Deze annuleringsovereenkomst vergoedt tot 100% van je reissom.

Wil je eventueel onverwacht vertrek naar huis tijdens de reis ook verzekeren dan kan dit met een Relais Zekerheid Overeenkomst.

De Relais Zekerheid Overeenkomst
Het financiŽle risico van een voortijdige terugkeer uit het buitenland kan geheel worden afgekocht via de zogenaamde Relais Zekerheid Overeenkomst.
Dit betekent dat, indien je noodgedwongen je reis halverwege moet afbreken, bijvoorbeeld door ziekte of het overlijden van familie, jij en je medereizig(st)er de totale reissom vergoed krijgen. Dit betreft dan uitsluitend de reissom betaald aan Relais.
Boek je na dit gebeuren binnen 1 jaar bij Relais opnieuw een reis, dan krijgt je bovendien 10% van de nieuwe reissom (tot een maximum van 10% van de oude reissom) vergoed.

Wat te doen bij schade?
Als je een geboekte reis onverhoopt op voorhand moet annuleren, meld je dit aangetekend aan Relais. Je ontvangt dan een annuleringsnota. Het annuleringsbedrag zal, na schriftelijke bewijsvoering, binnen 10 werkdagen op je rekening worden teruggestort.

Premie annuleringskosten overeenkomst
Standaard annuleringsvoorwaarden: inbegrepen in de reissom
Aanvullende annuleringsovereenkomst: 5,5% van de reissom
Relais Zekerheid Overeenkomst : 6,5% van de reissom