LAKE DISTRICT ZWERFTOCHTKen je Relais?
Relais is een buitensportorganisatie die outdoor en adventure evenementen organiseert. Je kunt dan denken aan 'survival' in de Ardennen, wandel- en zwerftochten in Frankrijk, o.a. in de PyreneeŽn, en Engeland.

Het verschil tussen Relais en andere reisorganisaties
Relais is ontstaan vanuit enthousiasme en liefde voor de natuur. Dit zie je terug in onze aanpak en in onze reizen die net even anders zijn. Wij stellen zelf onze routes samen met behulp van lokale gidsen. Het zijn nooit de bekende wandelroutes, wij gaan "off the beaten track". We vinden dit de mooiste manier om onze deelnemers te laten kennis maken met een prachtig stuk natuur.


Wie gaan er met ons mee?
Ieder die zich door onze activiteiten en aanpak aangesproken voelt, kan zich bij ons inschrijven. Leeftijden van deelnemers lopen uiteen. Door de gelijkgerichte belangstelling en gezamenlijke inspanning is de sfeer vaak meer dan goed. Schroom niet om alleen mee te gaan. Naast vrienden, stellen, gaan velen alleen mee. Het is een uitstekende manier om nieuwe vrienden te maken. Om optimaal te kunnen genieten van dit wandelavontuur bestaat je groep uit circa 10 deelnemers.

Reisperiode
De gekozen reisperioden zijn de beste perioden in het Lake District om optimaal te kunnen genieten. De eerste voortekenen van de herfst dienen zich aan. In het najaar gloeit het landschap op in rode en goudgele tinten. In september is de temperatuur gemiddeld zo'n 18 graden. Een heerlijke wandeltemperatuur! Ook de neerslag in deze reisperiode komt overeen met die in Nederland. Buiten deze periode is het weer beduidend slechter. Kortom, in deze weken heb je de grootste kans op mooi weer.


De zwerftocht is dit jaar in de periode van 22 september t/m 1 oktober.

Accomodatie
Je overnacht in ruime lichtgewicht 2-persoons trekkerstenten op schitterend gelegen natuurcampings of zorgvuldig geselecteerde bivakplaatsen in het 'wild'. Ook slaap je een nacht in een comfortabele engelse hostel. Aan boord van de P&O Ferry kun je kiezen tussen een slaapstoel of een 2- of 4-persoons hut.

De prijs
Voor deze 10-daagse zwerftocht bedraagt de prijs EUR 179,--

Hierbij inbegrepen zijn:
  • Overnachtingen
  • Maaltijden
  • Alle benodigde materialen en begeleiding
Niet inbegrepen zijn:
  • Vervoer v.v.
  • Maaltijden tijdens boottocht
  • Maaltijd in de pub
Vervoer.
Relais biedt volledig vervoer aan. Door onze collectieve inkoop kunnen we dit goedkoop doen. Afhankelijk van je leeftijd zijn er extra kortingen mogelijk. Volledig vervoer omvat transfer vanaf Utrecht naar Rotterdam, overtocht per boot, transfer van Hull naar Lake District en aan het einde van de tocht v.v. naar Utrecht. Volledig vervoer vanaf fl. 357,-. Ook kun je met eigen vervoer naar Engeland. Op deze manier kun je onze wandeltocht inpassen in een eigen vakantie. We spreken dan met je af op ons vertrekpunt in Engeland.

Reisleiders
Bij vertrek uit Nederland op het Station Utrecht wordt je verwelkomd door je reisleiders die zorg dragen voor de totale organisatie van je reis. Zij gaan mee op de wandelingen en zijn aanspreekpunt tijdens de gehele reis.

De route
Doordat we onze lichtgewicht uitrusting bij ons hebben kunnen we zelf onze wandelroute bepalen. We gaan van A naar B maar hoe we er komen, bepalen we met elkaar. Een mooie gelegenheid om te leren kaartlezen en het kompas te leren gebruiken.

Conditie
Een van de meest gestelde vragen is: Kan ik dit wel? Het antwoord is simpel: Ja! Het terrein stelt redelijke, maar zeker geen zware eisen aan de conditie van de deelnemers. Niveau: eenvoudige tot stevige wandelingen in heuvelachtig en bergachtig terrein over doorgaans goed begaanbare, soms stenige paden. De wandelduur varieert tussen de 6 en 8 uur per dag. Ook een wat minder geoefende wandelaar kan zich aan dit avontuur wagen. Sportiviteit op zich vormt niet het doel van onze reizen maar is de manier om op die doorgaans onbereikbare, prachtige plaatsen te komen waar een weg niet meer bestaat (maar, waar een wil is, is een weg!).

Wat verwachten we van je?

Naast je enthousiasme hoef je alleen maar je persoonlijke uitrusting mee te nemen: kleding, rugzak, slaapzak en matje. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om, als je deze niet hebt, de ontbrekende materialen te huren bij Relais. Het gewicht van je rugzak zal, inclusief kook- en kampeerspullen, zo'n 14 kg. bedragen. Tijdens de wandeltocht zorgen we samen voor de maaltijden.

Naast inspanning ook ontspanning

Deze wandeltocht is een vakantie waarin je ruimschoots kunt genieten van het landschap, de zon en de natuur. De tocht begint en eindigt in een gezellig, druk plaatsje met een karakteristiek centrum. Liefhebbers kunnen bovendien de plaatselijke pub bezoeken.

Verzekering
We gaan er vanuit dat je zelf een reisverzekering afsluit. Uiteraard kunnen wij je desgewenst in contact brengen met de voordeligste verzekeraar op dit gebied. Ook kunnen wij een annuleringsverzekering voor je afsluiten.