Terschelling

De sfeer en karakter van het eiland is eenvoudig tot uitdrukking te brengen: Grandioos! Stranden van soms wel een kilometer breed met een brede duingordel. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er bossen en uitgestrekte polders; 80% van het eiland is natuurgebied.

Terschelling leent zich uitstekend voor uw outdoor arrangement. Naast veel sportieve activiteiten biedt zij tevens mogelijkheid tot ontspanning door haar goede overnachtingsmogelijkheden (hotels, natuurcampings en groepskampeerboerderijen) en de vele eet- en drinkgelegenheden. Een avond eten, drinken en dansen in cafe 'de groene weide', de kroeg van Hessel? Liever op het strand bij een ondergaande zon barbequen? Wij regelen het voor u!

Maatwerk
Het maatwerk van Relais betekent dat u, naast de keuzemogelijkheden in het activiteitenprogramma, ook zelf uw overnachtingsaccomodatie uitkiest uit ons aanbod. De combinatie van inspanning en ontspanning die Relais u aanbiedt op Terschelling staat garant voor een onvergetelijke tijd!

U wilt meer weten? E-mail ons!

Mogelijke activiteiten: Mountainbiken / Vlotbouw / Zandkastelen bouwen / Pierensteken / Powervliegeren / Huifkartochten / Duinwandeling / Paardrijden / Kompasloop / Boogschieten / Fietstochten / Wadwandelen / Strandzeilen

Mountainbiken
Mountainbiken is niet zomaar fietsen. Na een uitgebreide instructie en met gebruik van kaart en kompas maakt u een avontuurlijke rit, waarop steile duinen en ruige bospaden elkaar afwisselen. Over het strand, of toch maar een 'normale' route rijden? Alles is mogelijk!

Vlotbouw
Met gebruik van materialen zoals planken, touwen en tonnen bouwt u een vlot om een meer over te steken. U houdt van een extreme vlottentest? Dan vaart u toch gewoon uw vlot door de branding heen! Deze activiteit vereist creativiteit en samenwerking om hem tot een goed einde te brengen. Houdt u het droog?

Zandkastelen bouwen
Op het strand bouwt u, in teams, samen de mooiste en grootste zandkastelen. De verbeelding van uw bedrijf in zand uitgevoerd! Creativiteit en aanpakken gewenst. Wij zorgen voor de schepjes en de emmertjes.

Pierensteken
Op een drooggevallen zandplaat gaan we pieren steken. Vervolgens zetten we lijnen uit waarmee we zelf onze vis vangen. Zo zorgen we ervoor dat er die avond vis op tafel staat.

Powervliegeren
U gaat op het strand leren vliegeren met meerlijnige stuntvliegers. Deze vliegers zijn zo sterk dat ze u, als u niet geholpen wordt door andere deelnemers, het hele strand over slepen! Na enige tijd oefenen zult ook u, als een expert, de vlieger zijn figuren laten draaien.

Huifkartochten
Wilt u op uw gemak van het landschap genieten, dan organiseren we huifkartochten voor u. U krijgt de beschikking over een huifkar met koetsier en bepaalt zelf welke tocht u gaat maken. U kunt bijv. ervoor kiezen een tocht te maken, daarna te gaan barbequen, om vervolgens weer op uw gemak met de huifkar terug te keren.

Duinwandeling
Spreekt voor zich; lekker struinen door de duinen! Ideale activiteit om programma onderdelen met elkaar te verbinden.

Paardrijden
Een prachtige tocht door de bossen? Langs zee misschien? Afwisselend komt u door bos en duin, om vervolgens een deel strand mee te nemen. Tochten van 1-3 uur zijn mogelijk, met of zonder begeleiding. Is het erg warm? Dan gaat u toch gewoon met uw paard in de Noordzee zwemmen!

Kompasloop
Om op Terschelling andere paden dan de geijkte te bewandelen, is gebruik van kaart en kompas noodzakelijk. Na instructie zoekt u uw weg over de mooiste wegen en paden naar prachtige, vaak verborgen landschappen. Veel gebieden zijn moeilijk toegankelijk, maar daardoor ongerept en interessant. Ook dit is een uitgelezen manier om uw weg te vinden naar de verschillende activiteiten.

Boogschieten
U leert met een handboog schieten op een roos. Met een booghoogte van 1.70 mtr. zult u zien dat u, na enig oefenen, 'moeiteloos' de pijl in de roos schiet.

Fietstochten
Op een gewone fiets verkent u de eilanddorpjes of rijdt u naar het natuurgebied 'de Boschplaat'. Gewoon ontspannen genieten van het moois dat Terschelling heeft te bieden.

Wadwandelen
U gaat bij laag water het wad op. Al lopend komt u vele diersoorten tegen, van kolonies zeemeeuwen tot zeehonden. Laarzen aan!

Strandzeilen
U krijgt eerst een uitvoerige instructie en kunt vervolgens zelf in deze spectaculaire driewielige strandzeilers over het strand scheren! Een enerverende tocht over de weidse stranden.