Naar de ardennen

De Relais arrangementen vinden plaats in de Belgische Ardennen, circa 2 uur rijden van Utrecht. Dit middelgebergte, een prachtig natuurgebied, vormt het decor van onze arrangementen. De omgeving leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten. De activiteiten vinden hier plaats op en rond de rivier de Ourthe met haar vele zijrivieren. De Ourthe slingert door een bosrijke omgeving in een prachtige vallei met mooie pittoreske dorpjes. Tevens biedt zij de mogelijkheid tot ontspanning door haar goede overnachtingsmogelijkheden en de vele eet- en drinkgelegenheden.
Deze combinatie van inspanning en ontspanning staat garant voor een onvergetelijke tijd!

Omdat Relais nooit een standaardprogramma biedt, heeft u de keuze uit vele activiteiten en overnachtingsmogelijkheden.

Wilt u meer weten? E-mail ons!

De sportieve activiteiten die passen in uw arrangement zijn o.a. de volgende:

Mountainbiken / Kanovaren / Speleologie / Vlotbouw / Boogschieten / Kompasloop / Touwbrug / Dropping / Rubberbubbel / Rotsklimmen / Abseilen /

Mountainbiken
Mountainbiken is niet zomaar fietsen. Na een uitgebreide instructie en met gebruik van kaart en kompas maakt u een avontuurlijke rit, waarop steile hellingen en ruige bospaden elkaar afwisselen. Langs de rivieren, door het bos, of toch maar gewoon een 'normale' mooie route rijden? Alles is mogelijk!

Kanovaren
Varen op de rivier de Ourthe betekent een ochtend of middag varen door natuurgebieden, temidden van beboste hellingen. Door het verval komt u onderweg stroomversnellingen en stuwen tegen waar concentratie vereist is om er droog doorheen te komen.

Speleologie
Een activiteit die zich afspeelt in de diepere gedeelten van de belgische Ardennen. Na uitleg en instructie wordt u voorzien van helm en lamp. Vervolgens gaat u op pad in prehistorische grottenstelsels. Naast spanning en sensatie gegarandeerd vuile kleding.

Vlotbouw
Met gebruik van materialen zoals palen, planken, touwen en tonnen bouwt u een vlot om naar de overkant van de rivier te komen. Deze activiteit vereist creativiteit en samenwerking om het tot een goed einde te brengen. Houdt u het droog?

Boogschieten
U leert met een handboog schieten op een roos. Met een booghoogte van 1.70 mtr. zult u zien dat u, na enig oefenen, 'moeiteloos' de pijl in de roos schiet. Willen de Robin Hoods onder u even opstaan?

Kompasloop
Van natuur kun je nooit genoeg krijgen. Om andere paden dan de geijkte te bewandelen, is gebruik van kaart en kompas noodzakelijk. Na een kompasinstructie kunt u uw eigen weg bepalen. In teams gaat u op pad, een uitgelezen manier om uw weg te vinden naar de verschillende activiteiten.

Touwbrug
U steekt een rivier over op een plek waar geen brug is. Dit gebeurt met gebruik van een touw dat u over de rivier spant. Vervolgens kunt u met de catcrawl-techniek naar de overkant. Opgepast, bij onjuiste uitvoering kan een nat pak tot de mogelijkheden behoren!

Dropping
Geblinddoekt wordt u weggebracht naar een onbekende bestemming. Gewapend met olielampen, kaartsnippers en kompas zoekt u uw weg terug naar uw overnachtings accomodatie. Improviseren tot kunst verheven!

Rubberbubbel
Met behulp van grote rubberbanden bouwt u een 'vehikel' waarmee u de rivier afzakt. Een enkele band, een vlot, u mag het bedenken Ontspannen dobberen met uw voeten in het water, wat kan het leven toch mooi zijn!

Rotsklimmen
U gaat rotsformaties bedwingen met uitsluitend gebruik van handen en voeten. Dit gebeurt goed gezekerd en onder begeleiding van een instructeur. Deze zal u de benodigde klim- en zekertechnieken leren.

Abseilen
Met de abseiltechniek daalt u langs steile wanden af, waarbij uiteraard uw veiligheid voorop staat. U zult merken dat dit een onvergetelijke ervaring is!